Caldas en Annan wereldcoaches 2017

>>Caldas en Annan wereldcoaches 2017
  • coaches

Alyson Annan en Max Caldas zijn door de wereldhockeybond FIH uitgeroepen tot de beste coaches van het jaar 2017.

De uitverkiezing van beide bondscoaches is een bekroning van een fantastisch jaar van de Oranjeteams. Zowel de Nederlandse heren als de dames werden in de zomer van 2017 Europees Kampioen. Daarnaast wonnen de Oranjedames met overmacht de Hockey World League.

Awards
Voor Caldas was het de tweede keer dat hij de award in ontvangst mocht nemen. In 2014 werd Caldas ook al uitgeroepen tot beste coach van de wereld, toen als bondscoach van de Oranjevrouwen. Hij moet nu de prijs overigens wel delen met Shane Mcleod, de coach van de Belgische heren.

Ook Alyson Annan viel al eens eerder in de prijzen. De bondscoach van de Oranjedames werd in 1998 en 2000 onderscheiden als beste speelster van de wereld.

Categorieën
In de spelerscategorieën grepen de Nederlandse genomineerden naast de prijzen. De Belg Arthur van Doren werd verkozen tot Beste Speler én Talent van 2017. De Argentijnse Delfino Marino werd uitgeroepen tot Speelster van het Jaar. Haar landgenote Maria Jose Granatto ontving een award als grootste vrouwelijke talent. Maddy Hinch (Engeland) werd de beste keepster. Vincent Vanasch (België) de beste keeper.

De volledige uitslag vind je op de website van de FIH.

2018-02-06T17:47:42+00:006 feb 2018|

Hockeynieuws