Caldas start voorbereiding WK

>, Nieuws>Caldas start voorbereiding WK
  • Caldas WK Hockey

Bondscoach Max Caldas heeft de namen van de 28 spelers bekendgemaakt waarmee hij de voorbereiding start voor het WK Hockey 2018.

Het WK Hockey Heren 2018 wordt van 28 november tot en met 16 december gespeeld in Bhubaneswar (India). In de voorbereiding op het toernooi heeft de bondscoach een voorlopige selectie samengesteld. Deze groep traint in de maanden augustus en september iedere maandag gezamenlijk. Vanaf 24 september wordt dit uitgebreid naar drie dagen per week, van maandag tot en met woensdagochtend.

Caldas selecteerde 25 spelers en drie keepers. Onder hen de 18 internationals die in juni actief waren op de Champions Trophy in Breda. Aangevuld met de spelers die in de aanloop naar het toernooi al deel uitmaakten van de trainingsgroep. Sander de Wijn is na een jaar studieverlof weer aangesloten bij Oranje.

Trainingsgroep Nederlands Elftal
Billy Bakker, Mirco Pruyser en Valentin Verga (Amsterdam). Roel Bovendeert, Thierry Brinkman, Glenn Schuurman, Jorrit Croon, Floris Wortelboer en Maurits Visser (Bloemendaal). Tristan Algera, Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger (Rotterdam). Lars Balk, Martijn Havenga, Jip Janssen, Bjorn Kellerman, Robbert Kemperman, Derck de Vilder en Sander de Wijn (Kampong). Pirmin Blaak, Joep de Mol, Bob de Voogd en Mink van der Weerden (Oranje-Rood). Seve van Ass en Sam van der Ven (HGC). Jonas de Geus en Terrance Pieters (Almeerse) en Sander Baart (Braxgata).

WK Hockey 2018
Het WK Hockey Heren 2018 wordt van 28 november tot en met 16 december gespeeld in Bhubaneswar (India). Nederland is ingedeeld in Poule D en neemt het daarin op tegen Maleisië, Duitsland en Pakistan. Kijk voor het complete speelschema, kaartverkoop en meer informatie op de website van de FIH.

Deel dit:
2018-08-08T12:37:58+00:00 8 aug 2018|

Hockeynieuws

Nieuwe Hockeykrant Gooi/Almere

28 sep 2018|Tags: , , |

De nieuwe Hockeykrant Gooi/Almere is verschenen. Met weer veel nieuws en achtergrondartikelen over de clubs in de regio het Gooi en Almere.

In deze eerste Hockeykrant van het nieuwe seizoen slaan we meteen goed af met een uitgebreide preview op het WK Hockey 2018. De Oranjemannen spelen in december in India om de wereldtitel en uiteraard wordt het nodige verwacht. Dit weten ook Valentin Verga en Terrance Pieters. Wij spraken met beide internationals over hun verwachtingen, rol en de ‘Almeerse connectie’ bij Oranje.

Clubs
Vanzelfsprekend is er ook weer veel aandacht voor de clubs in de regio. Zo namen we een kijkje op Laren en hadden een goed gesprek met Lieke van Wijk over de metamorfose van Dames 1 en de nieuwe doelstellingen. Vervolgens trokken wij naar Huizen, waar Dames 1 inzet op handhaving in de hoofdklasse. Hiervoor moet het team nog wel een stap maken, meldden Amber Folmer en coach Boasz Janssen.

Verder in de deze Hockeykrant: de ambities van Naarden, de visie van de nieuwe coach van Hilversum, de terugkeer van Gooische D1 in de OVK, Buitenhout, Muiderberg, het nieuwe veld van Lelystad, Zeewolde, Loenen, Baarn, Almere, Weesp, het clubhuis van ’t Spanderbosch én alles over het Bekertoernooi.

In de clubhuizen
De Hockeykrant Gooi/Almere is vanaf komend weekend gratis verkrijgbaar in de clubhuizen van alle genoemde verenigingen in de regio Het Gooi en Almere. Zoals gebruikelijk via onze speciale displays of op de leestafels. Deze editie is binnenkort ook online te lezen onder de button Archief. Of bij Edities.

Deel dit:

Nieuwe spelregelwijzigingen

21 aug 2018|Tags: , , , , |

Nog een paar weken. Dan gaat bij veel hockeyteams de bal weer rollen. Een nieuw seizoen met frisse ambities, doelstellingen en verwachtingen én goed om te weten: enkele nieuwe spelregelwijzigingen.

De KNHB heeft voor het seizoen 2018-2019 een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste is wellicht dat ‘sticks’ niet meer bestaat. Bij de senioren was het al enige jaren toegestaan om de bal boven de schouder met de stick te spelen; dit mag nu ook bij de junioren. Uiteraard wel met de aantekening dat het geen gevaar oplevert en niet leidt tot gevaarlijk spel.

Hervatting na strafcorner
Daarnaast is er een wijziging op het gebied van de spelhervatting na een strafcorner. Tot dusver was de regel van kracht dat het spel na een strafcorner pas mocht worden hervat nadat eerst alle beschermende hulpmiddelen als maskers, kniebeschermers en handschoenen waren afgedaan.

Met ingang van het seizoen 2018-2019 geldt dit niet meer. Het spel mag na een strafcorner meteen worden hervat, dus met de beschermende kleding nog aan. Van belang is wel dat een selfpass niet is toegestaan, ook niet binnen de cirkel. Gebeurt dit toch, dan krijgt de tegenstander een vrije slag buiten de cirkel. Logischerwijs dienen de beschermende middelen na de spelhervatting wel weer te worden afgedaan.

Shoot-outs 1e Klasse
Tot slot verdwijnen in de Eerste Klasse Dames en Heren de shoot-outs na een gelijkspel. Vorig seizoen introduceerde de KNHB een pilot waarbij teams in de 1e Klasse na een gelijkspel een extra punt konden verdienen door het nemen van shoot-outs.

Aangezien het merendeel van de teams de pilot negatief heeft beoordeeld, is door de bond afgezien van een vervolg. Dit betekent ook dat voor wedstrijden in de Eerste Klasse weer de vaste aanvangstijden worden gehanteerd. In het seizoen 2018-2019 starten de Damesteams als vanouds om 12:45 uur, de Heren om 14:45 uur.

Meer informatie over de spelregels en alle spelregelwijzigingen is te vinden op www.knhb.nl.

Deel dit: