Champions Trophy Oranjedames

>, Nieuws>Champions Trophy Oranjedames
  • Champions Trophy

Het Nederlands Elftal Dames start op 17 november aan het laatste toptoernooi van het jaar: de Champions Trophy 2018. Het toernooi wordt gespeeld in het Chinese Changzhou Wujin.

De Champions Trophy 2018 is bij voorbaat al historisch. Het is namelijk de laatste editie van het mondiale toptoernooi dat sinds 1987 op de kalender staat. Bij die eerste editie was het Wagener Stadion in Amstelveen de locatie, waar Nederland beslag legde op de titel. In totaal wisten de Oranjedames het toernooi zes keer te winnen, de laatste keer was in 2011. Twee jaar geleden verloor Oranje in Londen in de finale van Argentinië.

Deelnemersveld
De 23e en laatste editie van de Champions Trophy kent een ijzersterk deelnemersveld. Naast gastland China nemen titelhouder Argentinië, olympisch kampioen Engeland, wereldkampioen Nederland en de ‘invitatielanden’ Australië en Japan deel aan het toernooi.

Selectie
Bondscoach Alyson Annan heeft 18 speelsters geselecteerd voor de CT. In vergelijking met het WK ontbreken de geblesseerde Carlien Dirkse van den Heuvel en Lidewij Welten; Kelly Jonker krijgt rust.

De volledige selectie: Margot van Geffen, Josine Koning, Pien Sanders en Maartje Krekelaar (Den Bosch). Lauren Stam, Marijn Veen, Eva de Goede, Anne Veenendaal en Maria Verschoor (Amsterdam). Ginella Zerbo, Laurien Leurink, Caia van Maasakker en Xan de Waard (SCHC). Laura Nunnink en Yibbi Jansen (Oranje-Rood). Margot Zuidhof en Renée van Laarhoven (Kampong) en Maxime Kerstholt (Laren).
Sanne Koolen (Den Bosch) en keepster Alexandra Heerbaart (Kampong) zijn aangewezen als reserves.

Wedstrijden Nederlands Elftal Dames Champions Trophy*
17 november   18:00   Nederland – Japan
18 november   18:00   Nederland – Argentinië
20 november   14:00   Australië – Nederland
22 november   18:00   Groot-Brittannië – Nederland
24 november   16:00   Nederland – China
25 november               Finales
*Lokale tijden. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt +6 uur.

Alle wedstrijden van de Oranjedames en de finale zijn live te volgen op NOS.nl en via de NOS-app. Daarnaast zijn er samenvattingen te zien in de reguliere uitzendingen van Studio Sport. Meer informatie over de CT2018 is te vinden op www.fih.ch.

2018-11-12T12:06:28+01:0012 nov 2018|

Hockeynieuws