Competities opnieuw gestopt

>>Competities opnieuw gestopt

De hockeycompetities zijn opnieuw stilgelegd. Dit als gevolg van de maatregelen die het Kabinet heeft genomen om het coronavirus te bestrijden.

Per 14 oktober 22:00 uur geldt dat sporten voor iedereen boven de 18 jaar slechts beperkt is toegestaan. Dit mag alleen individueel of op 1,5 meter afstand van elkaar. In teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Jeugd mag trainen
Jeugdspelers tot achttien jaar mogen blijven trainen. Ook mogen zij in teamverband vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen teams van de eigen club, zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. Toeschouwers zijn daarbij niet welkom en ook clubhuizen, kleedkamers en douches blijven gesloten.

Voor het Nederlands Elftal Heren en – Dames geldt een uitzondering. Zij hebben een Olympische A-status en mogen blijven trainen op de aangewezen topsportlocaties.

Overleg
De nieuwe maatregelen gelden in principe voor een periode van vier weken. Rond 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is. De KNHB gaat in overleg met andere sportbonden en NOC*NSF over de nieuwe maatregelen en de specifieke consequenties voor de hockeycompetities. Hierover volgt op korte termijn meer duidelijkheid.

2020-10-14T13:17:05+02:0014 okt 2020|

Hockeynieuws