Upcoming: EK Hockey 2019

>>Upcoming: EK Hockey 2019
  • EK hockey 2019

Antwerpen is komende zomer het decor van het EK Hockey 2019 voor dames en heren. De Oranjeteams gaan uiteraard voor een nieuwe titel.

Het Europees Kampioenschap Hockey wordt van 16 tot en met 25 augustus gespeeld in Antwerpen. De toernooilocatie is Sportcentrum ‘De Wilrijkse Plein, het trainingscomplex van de Belgische nationale teams. Speciaal voor het EK wordt het Belfius EuroHockey Championships Stadion gebouwd, met plaats voor 8000 toeschouwers.

16 landen
Op het EK Hockey 2019 spelen 16 landenteams. Acht bij de heren en ook bij de dames komen de beste acht landen in actie. Zowel bij de dames als de heren wordt in de poulefase gestreden in twee groepen van vier teams. De nummers één en twee van de poules plaatsen zich voor de kwartfinales.

Poules
Het Nederlands Elftal Heren is ingedeeld in Poule B. Daarin treffen de mannen van Caldas aartsrivaal Duitsland, Ierland, en Schotland. Poule A wordt gevormd door België, Engeland, Spanje en Wales.
De Oranjedames nemen het in Poule A op tegen Spanje, België en Rusland. In poule B strijden Engeland, Duitsland, Ierland en Wit-Rusland.

Wedstrijden
Het EK 2019 begint op vrijdag 16 augustus met de herenwedstrijd België – Spanje. Een dag later slaan de Oranjemannen hun toernooi af, met het duel tegen Ierland. In de avond starten ook de Nederlandse dames. Meteen met een fijn affiche, want de tegenstander is België. Beide teams stonden in 2017 in de finale van het EK.

Vanaf donderdag 22 augustus staan de kwartfinales op het programma, zowel bij de dames als de heren. De finale bij de heren wordt op zaterdag 24 augustus gespeeld, die van de dames op zondag 25 augustus.

Tickets
De kaartverkoop van het EK verloopt via de toernooiwebsite. Voor de poulewedstrijden zijn tickets verkrijgbaar vanaf 16 euro. Voor de semifinals heb je een kaartje vanaf 28 euro. Een ticket voor de finaledagen begint bij 35 euro. Bepaalde tribunes zijn inmiddels uitverkocht.

Meer informatie over het EK Hockey 2019, de locatie en ticketverkoop is te vinden op www.belfiuseurohockey.com.

2019-08-05T11:14:22+02:004 jul 2019|

Hockeynieuws