EK Hockey verplaatst naar juni 2021

Home>hockeykrant, Nieuws>EK Hockey verplaatst naar juni 2021
  • Oranjedames EK Hockey

Het EK Hockey wordt volgend jaar gespeeld van 4 tot en met 13 juni. Het toernooi in Amsterdam stond aanvankelijk in augustus op het programma. Door de verplaatsing van de Olympische Spelen moest een nieuwe datum worden gezocht.

De verschuiving heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis. Vanwege de wereldwijde pandemie werd in maart besloten de Olympische Spelen in Tokio een jaar uit te stellen. De 32e Spelen worden nu gehouden van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Daardoor was er op de hockeykalender -in de maand augustus- geen ruimte meer voor de Europese Kampioenschappen voor Dames- en Herenteams in Amsterdam.

Nieuwe datum
De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft na overleg met de Internationale Hockey Federatie (FIH) en de KNHB besloten de EuroHockey Championships 2021 naar voren te halen. Het toernooi staat nu gepland van vrijdag 4 tot en met zondag 13 juni 2021. Plaats van handeling blijft het Wagener Stadion in Amsterdam.

Kaartverkoop
Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB, hoopt dat het EK Hockey 2021 onder ‘normale omstandigheden’ kan worden gespeeld. Desondanks is het op dit moment nog niet zeker of grootschalige publieksevenementen volgend jaar weer zijn toegestaan in Nederland. “Daarom starten wij ook nog niet met de kaartverkoop, maar kijken we de komende maanden hoe de situatie zich ontwikkelt en wat het perspectief is voor publieksevenementen.”

Foto: © Orange Pictures

2020-05-20T13:18:59+02:0020 mei 2020|

Slide

Hockeynieuws

Ga naar de bovenkant