FIH: 2×35 wordt 4×15

Internationale hockeywedstrijden worden vanaf 1 september 2014 gespeeld over vier kwarten van 15 minuten. Dat heeft de internationale hockeyfederatie FIH besloten.

Op dit moment wordt een hockeyduel nog gespeeld over twee helften van 35 minuten. Met het nieuwe format van 4×15 minuten wordt de speeltijd dus teruggebracht naar 60 minuten.

Klok stil
De rust blijft 10 minuten duren. Na het eerste kwart én het derde kwart volgt er een onderbreking van twee minuten. Eveneens nieuw is dat de klok bij een strafcorner en na een doelpunt 40 seconden worden stilgezet.

Met het nieuwe format wil de FIH de intensiteit van wedstrijden verbeteren en de snelheid van het spel verhogen. De nieuwe regels gelden voor de Champions Trophy, de World League, de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen en uiteraard voor de Spelen van Rio in 2016.

2014-03-26T00:05:18+01:0020 mrt 2014|