FIH Pro League 2020

>, Nieuws>FIH Pro League 2020
  • FIH Pro League

De Internationale Hockey Federatie heeft het speelschema voor de FIH Pro League 2020 bekend gemaakt. Voor zowel de Oranjeheren als de –dames staan er 16 duels op het programma. 

De FIH Pro League start in 2020 aan de tweede editie. In vergelijking met dit jaar zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Om het vele reizen van de deelnemende landenteams te beperken, worden nu dubbele thuis- en uitwedstrijden gespeeld.

Nederland
In 2020 spelen zowel het Nederlands Elftal Dames als het Nederlands Elftal Heren thuis tegen Nieuw-Zeeland, Australië, Groot-Brittannië en Duitsland. De Oranjedames spelen uit tegen China, de Verenigde Staten, Argentinië en België. De Oranjeheren spelen hun uitwedstrijden tegen India, Spanje, Argentinië en België.

Het Nederlands Elftal Dames opent de FIH Pro League 2020 met een uitwedstrijd tegen China op 11 januari. De Oranjeheren starten een week later, met een dubbele ontmoeting in en tegen India.

In maart staat voor beide teams de eerste (dubbele) thuiswedstrijd op het programma tegen Nieuw-Zeeland. De KNHB heeft voor deze duels nog geen speelsteden aangewezen. De verwachting is dat in de komende maanden meer bekend wordt over de locaties. In het weekend van 26-28 juni spelen de Oranjedames én de Heren de laatste wedstrijden tegen België.

Speelschema
Meer informatie over de FIH Pro League 2020 en het volledige speelschema van de Oranjedames en het Nederlands Elftal Heren vind je op de site van de FIH Pro League.

Foto: © Orange Pictures / Jacques Jullens Photography

2019-09-10T15:55:43+02:005 sep 2019|

Hockeynieuws