Kampong landskampioen

Kampong is de nieuwe kampioen van Nederland! De Utrechtse club won ook het tweede finaleduel van Rotterdam en haalde daarmee de landtitel binnen.

De mannen van coach Alexander Cox kenden een droomstart op Rotterdam. Na ruim 30 seconden legde Bjorn Kellerman de bal al tegen de plank. Vijf minuten later scoorde Seve van Ass met een prachtige tip-in de 1-1.

Ook na de rust kwam Kampong op voorsprong, nadat Constantijn Jonker van dichtbij binnen schoof. Bijna 20 minuten later strafte Jeroen Hertzberger een fout in de Utrechtse verdediging knap af: 2-2:

Evenals in de eerste wedstrijd moesten shoot-outs opnieuw beslissing brengen. Daarin bleken de Utrechters de zenuwen het best in bedwang te hebben. Na de tweede misser van Rotterdam was het pleit beslecht: 3-4. Kampong is landskampioen.

Het is voor Kampong de eerste landstitel sinds 1985 en de zevende in de clubhistorie. Ook in 1968, 1972, 1973, 1974 en 1976 was Kampong kampioen van Nederland.

2017-05-21T07:59:37+02:0020 mei 2017|