KNHB beëindigt alle competities

>, Nieuws>KNHB beëindigt alle competities

De KNHB heeft besloten het hockeyseizoen 2019-2020 per direct te beëindigen. Dit als gevolg van de maatregelen die het Kabinet heeft genomen in verband met de coronacrisis.

De belangrijkste consequentie is dat er in alle competities geen kampioenen worden uitgeroepen én geen promoties of degradaties worden doorgevoerd. Dit betekent dat alle seniorenteams komend seizoen in dezelfde klasse spelen als waar ze dit seizoen waren ingedeeld. Deze beslissing geldt zowel voor de standaardteams -waaronder de Hoofdklasse Heren en de Livera Hoofdklasse Dames- als alle andere seniorenteams.

Indeling jeugdteams
Bij de jeugd worden de indelingen van de voorcompetities 2020/2021 gebaseerd op de samenstelling van de teams voor komend seizoen. En op de ‘ratingwaardes die elke speler individueel meeneemt uit de laatst volledig gespeelde competitie in het seizoen 2019/2020. Voor jeugdspelers is dat tot aan de herfstvakantie of winterstop.

Jeugd mag weer trainen
Hoewel de competities zijn gestopt, mogen jeugdleden vanaf 28 april gelukkig wel weer hockeyen, zij het in beperkte mate. Jeugd tot en met 12 jaar mag trainen en onderlinge oefenwedstrijden spelen. Duels tegen teams van andere clubs zijn niet toegestaan. Ook jeugdleden van 13-18 jaar mogen weer trainen, maar zij moeten wel anderhalve meter afstand houden. Voor beide groepen geldt de restrictie dat ouders langs de lijn niet welkom zijn en ook moeten jeugdleden thuis douchen.

Om het jeugdhockey op een verantwoorde en veilige manier weer mogelijk te maken, gaat de KNHB de clubs ondersteunen met een passend protocol en specifieke hockeyformats. De verenigingen ontvangen hierover zo snel mogelijk meer informatie.

Pro League en EHL
Het Kabinetsbesluit om tot 1 september geen grootschalige evenementen toe te staan, heeft ook gevolgen voor de Oranjeteams. Voor het Nederlands Elftal Dames en de Oranjeheren stonden nog enkele thuisduels in de FIH Pro League op het programma. Deze wedstrijden zijn afgelast.

Verder heeft de EHF aangegeven de Euro Hockey League op een later moment in 2020 te willen uitspelen. De Nederlandse clubs Bloemendaal en Kampong (heren) en de dames van Amsterdam en Den Bosch waren hiervoor gekwalificeerd. Mocht de EHL 2019/2020 niet worden uitgespeeld, dan behouden de huidige deelnemers hun plaatsen in de editie van 2020/2021.

Foto: © Orange Pictures / Kees Kuijt

2020-04-22T15:15:57+02:0022 apr 2020|

Hockeynieuws