Nieuwe Hockeykrant Utrecht

>, Nieuws>Nieuwe Hockeykrant Utrecht
  • Hockeykrant Utrecht/Amersfoort

De nieuwe Hockeykrant Utrecht/Amersfoort is verschenen. Weer zo’n fijne editie, boordevol nieuws en lekkere verhalen over de clubs in de regio.

In de Hockeykrant Utrecht/Amersfoort kijken we natuurlijk vooruit op de komende toernooien van de Oranjeteams. De Dames gaan aanstaande zomer in Londen voor nieuw WK Goud en in november wacht voor de Heren de titelstrijd in India. In juni is er de laatste editie van de Champions Trophy, het vierlandentoernooi voor de Dames en de Rabo Superserie.

Clubs
Vanzelfsprekend is er in de Hockeykrant Utrecht/Amersfoort weer veel aandacht voor de clubs. Daaronder uiteraard Kampong en SCHC voor wie met de play-offs de weken van de waarheid aanbreken. Zo ook voor Astrid Kersseboom. De anchor van het NOS Journaal vertelt in een uitgebreid interview over haar werkzaamheden als teammanager van Stichtsche Dames 1.

Ook spraken we met Jaspal Sing, de Singaporees international van Amersfoort, en met het kanon van Schaerweijde; Pieter-Jan Voerman. Verder de ambitie van Eemvallei en de ontwikkelingen op Maarssen, Nieuwegein, Houten, Fletiomare, Voordaan, Doorn, Shinty, Phoenix, het jubilerende Leusden, IJsseloever,  Maarn en de megastappen van HC Rijnvliet, dé nieuwe club van Utrecht.

Verkrijgbaar in de clubhuizen
De Hockeykrant Utrecht/Amersfoort is gratis verkrijgbaar in de clubhuizen van alle genoemde verenigingen in de regio Utrecht en Amersfoort. Zoals gebruikelijk via onze speciale displays. Deze editie is binnenkort ook online te lezen onder de button ‘Archief’. Of bij Edities.

Deel dit:
2018-04-26T12:23:12+00:00 16 apr 2018|

Hockeynieuws

Nieuwe spelregelwijzigingen

21 aug 2018|Tags: , , , , |

Nog een paar weken. Dan gaat bij veel hockeyteams de bal weer rollen. Een nieuw seizoen met frisse ambities, doelstellingen en verwachtingen én goed om te weten: enkele nieuwe spelregelwijzigingen.

De KNHB heeft voor het seizoen 2018-2019 een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste is wellicht dat ‘sticks’ niet meer bestaat. Bij de senioren was het al enige jaren toegestaan om de bal boven de schouder met de stick te spelen; dit mag nu ook bij de junioren. Uiteraard wel met de aantekening dat het geen gevaar oplevert en niet leidt tot gevaarlijk spel.

Hervatting na strafcorner
Daarnaast is er een wijziging op het gebied van de spelhervatting na een strafcorner. Tot dusver was de regel van kracht dat het spel na een strafcorner pas mocht worden hervat nadat eerst alle beschermende hulpmiddelen als maskers, kniebeschermers en handschoenen waren afgedaan.

Met ingang van het seizoen 2018-2019 geldt dit niet meer. Het spel mag na een strafcorner meteen worden hervat, dus met de beschermende kleding nog aan. Van belang is wel dat een selfpass niet is toegestaan, ook niet binnen de cirkel. Gebeurt dit toch, dan krijgt de tegenstander een vrije slag buiten de cirkel. Logischerwijs dienen de beschermende middelen na de spelhervatting wel weer te worden afgedaan.

Shoot-outs 1e Klasse
Tot slot verdwijnen in de Eerste Klasse Dames en Heren de shoot-outs na een gelijkspel. Vorig seizoen introduceerde de KNHB een pilot waarbij teams in de 1e Klasse na een gelijkspel een extra punt konden verdienen door het nemen van shoot-outs.

Aangezien het merendeel van de teams de pilot negatief heeft beoordeeld, is door de bond afgezien van een vervolg. Dit betekent ook dat voor wedstrijden in de Eerste Klasse weer de vaste aanvangstijden worden gehanteerd. In het seizoen 2018-2019 starten de Damesteams als vanouds om 12:45 uur, de Heren om 14:45 uur.

Meer informatie over de spelregels en alle spelregelwijzigingen is te vinden op www.knhb.nl.

Deel dit: