Olympische Kerngroep Oranjedames

Home>hockeykrant, Nieuws>Olympische Kerngroep Oranjedames
  • Oranjedames

Bondscoach Alyson Annan heeft de 22 namen bekendgemaakt van de Oranjedames die zich gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van Tokio 2020.

In vergelijking met de trainingsgroep die de bondscoach in september selecteerde, behoort Frédérique Matla nu wel tot de zogenaamde Olympische kerngroep. De topscorer van de Livera Hoofdklasse, dit seizoen al goed voor 25 goals, werd toen gepasseerd. Noor de Baat (Amsterdam), Yibbi Jansen en Famke Richardson (SCHC) maken geen deel meer uit van de groep. De Olympische selectie zal uiteindelijk bestaan uit 16 speelsters en twee reserves.

Kerngroep Oranjedames
Ireen van den Assem, Margot van Geffen, Marloes Keetels, Josine Koning, Sanne Koolen, Frédérique Matla, Pien Sanders en Lidewij Welten (Den Bosch). Felice Albers, Eva de Goede, Ilse Kapelle, Lauren Stam, Marijn Veen, Anne Veenendaal en Maria Verschoor (Amsterdam). Kira Fortuin, Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Xan de Waard en Ginella Zerbo (SCHC). Laura Nunnink (Oranje-Rood) en Malou Pheninckx (Kampong)

Pro League
In de aanloop naar de Spelen wacht voor het Nederlands Elftal Dames nu eerst de FIH Pro League. Na een trainingsstage in Singapore staan op 11 en 12 januari twee duels op het programma in en tegen China. Pien Dicke en Yibbi Jansen (beiden SCHC) reizen als reserves mee naar Azië. Marijn Veen is nog herstellende van een hersenschudding, zij blijft achter in Nederland. Meer informatie over de FIH Pro League 2020 en het volledige speelschema van de Oranjedames vind je op de site van de FIH Pro League.

Foto: © Orange Pictures / Arnold Verkade

2019-12-16T12:17:56+01:0013 dec 2019|

Slide

Hockeynieuws

Ga naar de bovenkant