Olympische kwalificatieduels Oranjeheren

>, Nieuws>Olympische kwalificatieduels Oranjeheren
  • Olympische kwalificatieduels

Het Nederlands Elftal Heren speelt op zaterdag 26 en zondag 27 oktober twee Olympische kwalificatieduels tegen Pakistan. Inzet is een ticket voor de Spelen in 2020.

De Oranjeheren zijn ‘veroordeeld’ tot het tweeluik nadat de ploeg van bondscoach Max Caldas er op het EK niet in slaagde een Olympisch ticket te bemachtigen. Om plaatsing voor de Spelen van Tokyo te realiseren worden kwalificatieduels gespeeld. Tijdens een veelbesproken loting koppelde de FIH de Nederlandse Heren aan Pakistan, de nummer 17 van de wereldranglijst.

Goede bekende
Pakistan is uiteraard een bekende tegenstander. Oranje heeft dan ook een lange historie tegen de Green Machines. Zo werd Pakistan in 1994 wereldkampioen nadat het in de finale de Nederlandse heren versloeg na strafballen. Op het recente WK in India troffen beide teams elkaar in de poulefase. Nederland boekte toen een relatief eenvoudige 5-1 zege.

Wagener Stadion
De Olympische kwalificatieduels tussen Nederland en Pakistan worden gespeeld zaterdag 26 en zondag 27 oktober, in het Wagener Stadion in Amsterdam. Beide wedstrijden beginnen om 16:00 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart en verloopt via Hockey.nl.

Olympische kwalificatieduels Heren
Nederland – Pakistan
India – Rusland
Duitsland – Oostenrijk
Spanje – Frankrijk
Canada – Ierland
Groot-Brittannië – Maleisië
Nieuw-Zeeland – Korea

Olympische kwalificatieduels Dames
Duitsland – Italië
Australië – Rusland
Groot-Brittannië – Chili
Ierland – Canada
Spanje – Korea
India – Verenigde Staten
China – België

Foto: © Orange Pictures

2019-10-02T17:09:07+02:0010 sep 2019|

Hockeynieuws