Oranjeheren naar Olympische Spelen

>, Nieuws>Oranjeheren naar Olympische Spelen
  • Olympische Spelen

Het Nederlands Elftal Heren heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020. Met een heerlijke 6-1 zege op Pakistan stelden de mannen van Caldas het ticket veilig.

De plaatsing was een enorme opluchting. Zeker nadat Oranje zaterdag niet verder kwam dan een 4-4 tegen Pakistan. Daarbij mocht het overigens van geluk spreken dat in de slotseconden nog een puntendeling op het bord kwam.

Ticket veilig
Zondag was het echter een heel ander verhaal. In een volgepakt Wagener Stadion deed Oranje wat het moest doen. Met lef en overtuiging werd de nummer 17 van de wereldranglijst opzij gezet. Dankzij goals van Bjorn Kellerman, Mink van der Weerden (2), Mirco Pruyser, Terrance Pieters en Jip Janssen is het Olympische ticket een feit.

8 landen bekend
Naast Oranje plaatsten ook Spanje en Canada zich afgelopen weekend voor de Spelen. Hierdoor zijn inmiddels 8 deelnemers aan het Olympische Hockeytoernooi bekend. Daar komen nog vier landen bij. In het eerste weekend van november worden de laatste kwalificatieduels gespeeld.

Geplaatst voor Tokio 2020 (heren)
Argentinië
Australië
België
Canada
Japan
Nederland
Spanje
Zuid-Afrika

Resterende Kwalificatieduels
India – Rusland
Groot-Brittannië – Maleisië
Duitsland – Oostenrijk
Nieuw-Zeeland – Zuid-Korea

Dames
Bij de dames zijn eveneens 8 landen inmiddels zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Nederland plaatste zich via het EK in Antwerpen voor Tokio. Australië, China en Spanje stelden afgelopen weekend ook een ticket veilig. De laatst vier landen komen uit de kwalificatieduels die in het eerste weekend van november worden gespeeld.

Geplaatst voor Tokio 2020 (dames)
Argentinië
Australië
China
Japan
Nederland
Nieuw-Zeeland
Spanje
Zuid-Afrika

Resterende Kwalificatieduels
India – Verenigde Staten
Groot-Brittannië – Chili
Duitsland – Italië
Ierland – Canada

Een volledig overzicht van alle wedstrijden en meer informatie over het Olympische Hockeytoernooi vind je op de site van de FIH.

Foto: © OrangePictures/Ron van Dijk.

2019-10-28T11:20:45+01:0028 okt 2019|

Hockeynieuws