Speciale editie: 25 jaar G-hockey

>, Nieuws>Speciale editie: 25 jaar G-hockey
  • G-hockey

Deze zomer is het precies 25 jaar geleden dat in Nederland het G-hockey werd opgestart. Een mooie mijlpaal waar de Hockeykrant graag aandacht aan schenkt, met een speciale editie over 25 jaar G-hockey.

In deze editie komen veel mensen aan het woord. Zoals Elsbeth Ruys, die in ons land de grondlegger is van aangepast hockey en in 1993 het initiatief nam. Maar ook Oranje-international Glenn Schuurman, die namens Fonds Gehandicaptensport ambassadeur is van het G-hockey. En diverse vertegenwoordigers van de KNHB over het belang van aangepast hockey.

Clubs
Zoals je van ons gewend bent komen ook in deze editie weer veel clubs aan bod. Zoals G-hockey pionier Zoetermeer, Kampong, Almere, GHHC Groningen, Hudito, Myra, Upward, Bemmel, Oss, Push, Laren, Nijmegen en De Warande. Clubs waar G- (en LG-) hockey niet meer is weg te denken en met enorm veel enthousiasme wordt gespeeld.

Daarnaast kijken we alvast vooruit naar de Special Olympics die komende zomer in Doetinchem worden gehouden en presenteren de laatste ontwikkelingen op het gebied van parahockey. En natuurlijk ontbreken ook het LG-, E- en H-hockey niet. Want hockey is voor iedereen!

In de clubhuizen
De speciale editie over 25 jaar G-hockey ligt inmiddels in de clubhuizen en is ook online te lezen onder de button Archief. Hou ‘m dus in de gaten!

Foto: Fonds Gehandicaptensport/Hannie Verhoeven

2018-05-31T18:58:30+02:0026 mei 2018|

Hockeynieuws