Upcoming: FIH Pro League

>, Nieuws>Upcoming: FIH Pro League
  • Pro League

In januari 2019 gaat de nieuwe FIH Pro League van start. De nieuwe topcompetitie voor landenteams. Zowel de Oranjeheren als de Oranjedames strijden met acht andere landen om de Pro League Cup.

De Pro League is de nieuwe topcompetitie van de Internationale Hockey Federatie (FIH). Negen landen bij de mannen en negen bij de vrouwen spelen tussen januari en juni een volledige competitie tegen elkaar. Het toernooi start op 19 januari 2019 in Spanje. De Pro League wordt van 27 tot en met 30 juni afgesloten met een Grand Final in het Wagener Stadion in Amsterdam.

Dames
Bij de Dames bestaat het deelnemersveld uit Argentinië, Australië, China, Engeland, Duitsland, India, Nederland, Nieuw-Zeeland en de USA.

Het Nederlands Elftal Dames speelt haar eerste wedstrijd op 27 januari in en tegen Nieuw-Zeeland. De eerste thuiswedstrijd van Nederland, tegen China, vindt plaats op 10 april op Kampong in Utrecht.

Heren
Het deelnemersveld bij de Heren wordt gevormd door Argentinië, Australië, België, Engeland, Duitsland, Spanje, Nederland, Nieuw-Zeeland en Pakistan.

Het Nederlands Elftal Heren speelt de eerste wedstrijd op 27 januari in en tegen Nieuw-Zeeland. De eerste thuiswedstrijd is op 5 maart. Op Rotterdam is Duitsland de tegenstander.

Informatie
De thuiswedstrijden van de Oranjedames en – heren in de Pro League worden gespeeld op Rotterdam, Den Bosch, Oranje-Rood, Kampong en in het Wagener Stadion. Het volledige speelschema, alle speellocaties en informatie over de kaartverkoop is te vinden op fihproleague.nl.

 

 

 

 

 

2018-12-12T18:09:48+02:0012 dec 2018|

Hockeynieuws