Selectie Oranjeheren EK Hockey

>, Nieuws>Selectie Oranjeheren EK Hockey
  • EK Hockey

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft de selectie bekendgemaakt voor het EK Hockey dat van 16-25 augustus plaatsvindt in Antwerpen.

Caldas trainde de afgelopen periode met 20 spelers en selecteerde daaruit 18 internationals. Terrance Pieters (Kampong) en Floris Wortelboer (Bloemendaal) zijn als reserve aangewezen. Jorrit Croon ontbreekt in de selectie. De aanvaller van Bloemendaal liep tijdens de Final Four van de Pro League een zware schouderblessure op. Kampong is met vijf spelers hofleverancier.

De selectie
Sander Baart (Braxgata). Jelle Galema (Den Bosch). Seve van Ass, Sam van der Ven (HGC). Jeroen Hertzberger, Diede van Puffelen (Rotterdam). Thierry Brinkman, Glenn Schuurman (Bloemendaal). Billy Bakker, Mirco Pruyser (Amsterdam). Pirmin Blaak, Joep de Mol, Mink van der Weerden (Oranje-Rood). Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Bjorn Kellerman, Sander de Wijn (Kampong).

Poule
Nederland verdedigt in België de Europese titel. Oranje is op het EK Hockey ingedeeld in Poule B. Daarin treffen de mannen van Caldas aartsrivaal Duitsland, Ierland, en Schotland. Poule A wordt gevormd door België, Engeland, Spanje en Wales. Europees kampioen Nederland speelt de eerste wedstrijd op zaterdag 17 augustus om 15:45 uur tegen Ierland.

Live
Het EK Hockey is van 16 tot en met 25 augustus uitgebreid te zien bij de NOS. Alle wedstrijden van de Nederlandse mannen en vrouwen worden rechtstreeks uitgezonden op televisie en zijn ook te volgen via NOS.nl en de NOS-app. Meer informatie over het EK Hockey 2019, de locatie en ticketverkoop is te vinden op www.belfiuseurohockey.com.

Foto: © Orange Pictures / Rene van Dam

2019-08-05T11:09:09+02:0030 jul 2019|

Hockeynieuws