Selectie Oranjedames EK Hockey

>, Nieuws>Selectie Oranjedames EK Hockey
  • Oranjedames EK Hockey

Alyson Annan, bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, heeft de selectie bekendgemaakt van de 18 speelsters die gaan strijden op het EK Hockey 2019 in Antwerpen.

In de voorbereiding op het EK selecteerde Annan in juli 24 speelsters voor een trainingsstage in Japan. Van deze groep zijn Maartje Krekelaar (Den Bosch), Renée van Laarhoven (Kampong) en Hoofdklassetopscorer Ginella Zerbo (SCHC) afgevallen. Evenals Pien Sanders, de verdediger van Den Bosch kampt met een knieblessure.

Kyra Fortuin (SCHC) en Famke Richardson (SCHC) zijn aangewezen als reserve. Zij trainen de komende weken met de selectie mee. De Oranjedames reizen op 15 augustus naar België en spelen twee dagen later de eerste wedstrijd tegen België.

Selectie Oranjedames
Ireen van den Assem, Margot van Geffen, Marloes Keetels, Josine Koning, Sanne Koolen, Frédérique Matla en Lidewij Welten (Den Bosch). Eva de Goede, Kelly Jonker, Lauren Stam, Marijn Veen, Anne Veenendaal en Maria Verschoor (Amsterdam). Laurien Leurink, Caia van Maasakker en Xan de Waard (SCHC). Laura Nunnink (Oranje-Rood). Malou Pheninckx (Kampong).

Poule
Europees kampioen Nederland is op het EK Hockey 2019 ingedeeld in Poule A. Daarin nemen de Oranjedames het op tegen Spanje, België en Rusland. In poule B strijden Engeland, Duitsland, Ierland en Wit-Rusland.

Poulewedstrijden Nederland
Zaterdag 17 augustus 20:30:    Nederland – België
Maandag 19 augustus 18:00:   Spanje – Nederland
Woensdag 21 augustus 18:00: Nederland – Rusland

Live
Het EK Hockey is van 16 tot en met 25 augustus uiteraard te zien bij de NOS. Alle wedstrijden van de Nederlandse heren en dames worden rechtstreeks uitgezonden op televisie en zijn ook te volgen via NOS.nl en de NOS-app. Meer informatie over het EK Hockey 2019, de locatie en ticketverkoop is te vinden op www.belfiuseurohockey.com.

Foto: © Orange Pictures / Rene van Dam

2019-08-05T11:08:39+02:002 aug 2019|

Hockeynieuws